Firande av byggstart för entré i Trollberget

Den 27 september firades byggstarten av entré vid Trollberget (söder om Hulevik). Ett 20-tal personer valde att delta under tillställningen där de bjöds på äppelmust och äpplen under solsken. Kristina Alsér, som då gjorde sin sista vecka som landshövding, firade byggstarten genom att symboliskt knyta samman band.

Firande av byggstarten är en milstolpe för projektet. Banden som knyts samman symboliserar nätverken i processen, med styrgrupp, arbetsgrupp, referensgrupp, Destination Småland, de tre kommunerna Alvesta, Tingsryd och Växjö, markägarna, Naturvårdsverket och Länsstyrelsen.

Landshövding Kristina Alsér

Planen för utformning av platsen är klar och vi har handlat upp en entreprenör. Se en sammanfattning av idéerna, samt bilder, som ligger till grund för utformning av platsen här. Det ska byggas parkeringsplatser, tillgängliga stigar, brygga, raststuga, toalett, grillplats och sittgrupper. Här kan du läsa längre sammanställning om utformning, dock utan ritad bild på byggnad.

Biträdande projektledare Helene Pettersson inledde dagen med att tala om platsens besökare, människor och kanske troll.

Därefter berättade projektledare Gisela Norberg om varför det bildas en nationalpark i det här området.

Catti Sammelin, kommunikatör på Länsstyrelsen, talade om utformning av byggnaden.

Hans Haraldsson, från Skogsstyrelsen, guidade längs en av stigarna i Trollberget.

300pxl-bild1

På bild till vänster berättar Gisela Norberg om varför det bildas en nationalpark här. En vepa hängdes upp mellan träden som visar en ritad bild av hur entrébyggnaden kommer att se ut.

300pxl-bild5Det bjöds på äppelmust och äpplen.