Startskott för entrébygge i Åsnens nationalpark

Tisdagen den 27/9 kl.13.30 firar vi byggstarten för den första entrén i Åsnens nationalpark tillsammans med landshövding Kristina Alsér. Vid Trollberget söder om Hulevik ska den första av två entréer byggas. Mindre förberedelser i området har genomförts men nu sätter arbetet igång på allvar.

– Den här dagen är en milstolpe i bildandet av nationalpark i Kronobergs län. Ett viktigt samarbete mellan många av länets aktörer, som nu får vara med om att nationalparken är ett synligt steg närmare att bli verklighet, säger landshövding Kristina Alsér.

Planen för utformning av platsen är klar och entreprenör har upphandlats. I entrébygget ingår parkeringsplats, tillgängliga stigar, raststuga, toalett, brygga, grillplats och sittgrupper. I april 2017 ska den första entrén stå klar. Den andra entrén är planerad att ligga nära Bjurkärr. Byggandet av entréerna sker parallellt med att övrigt arbete slutförs, t ex markförhandlingar och skötselplan.

Hitta till platsen: Det finns inte så goda parkeringsmöjligheter på platsen. Det är en av de delar vi bland annat ska åtgärda i bygget som inleds. Bäst är att parkera i hamnen eller reningsverket i Hulevik och promenera på banvallen ca 900 m till Trollberget. I övrigt får man parkera längs vägkanterna.

För mer information kontakta:
Helene Pettersson, biträdande projektledare
helene.pettersson@lansstyrelsen.se